Groenblijvende wintergroene haag - Rhododendron kwekerij Kerperien Drenthe

Groenblijvende wintergroene haag

Rhododendrons zijn uitermate geschikt om als bladhoudende of wintergroene haag te gebruiken. In de winter blijven deze dan ook groen. Wij kunnen hiervoor de planten leveren! Hieronder ziet u enkele voorbeelden van hagen en wolken met planten van onze kwekerij.

 

Groene rhododendron haag

Vooral de grotere planten zijn erg geschikt om als haag te gebruiken. Wanneer de uitgebloeide bloemen regelmatig worden verwijderd bevordert dit de groei en zal de haag snel dichtgroeien. U kunt rhododendrons van één soort gebruiken maar uiteraard is het ook mogelijk om meerdere soorten met elkaar te combineren. Dit geeft een heel speels effect. Het voordeel van een rhododendron haag is dat u een wintergroene afscheiding heeft. Dus ook in de winter, wanneer de meeste bomen hun blad verliezen blijft de rhododendron groen. Hiermee behoudt u uw privacy en een fantastisch uitzicht op een wintergroene tuin.

 

Haag van cunninghams white rhododenrons naast boerderij   image 2018 01 22   Haag van cunninghams white rhododenrons 1

 Wintergroene haag van Roseum Elegans rhododendrons   Wintergroene haag met cunninghams white voor woonhuis                      Groenblijvende haag met roseum elegans rhododendrons

  

 

 

 

Rhododendron als solitaire struik

Een Rhododendron komt ook zeer goed tot zijn recht wanneer deze als solitaire struik gebruikt wordt. Doordat de plant groen blijft in de winter is de plant uitermate geschikt om het gehele jaar te fungeren als blikvanger. Wanneer de plant in het voorjaar gaat bloeien geeft dit de tuin nog meer alure. Rhododendrons als solitaire struik gebruiken kan in alle maten. Van groot tot klein. 
Meer informatie vindt u op onze pagina over 'Grote rhododendrons'.

 

Rhododendron in de kleinere tuin

Ook in een kleinere tuin geeft een rhododendron gelijk sfeer aan uw tuin. Plaats rhododendrons op centrale plaatsen om deze als blikvanger te gebruiken. Wees niet te voorzichtig met het plaatsen van enkele grotere stuiken in uw tuin. Hiermee kan een heel mooie basis gelegd worden. Een kleinere haag ziet er mooi uit en geeft het hele jaar body aan uw tuin.

 
Rhododendron is een plant met vele mogelijkheden en mag niet ontbreken in uw tuin. 
 
 
 
 
©2015 Rhododendronkwekerij Kerperien. Webdesign: DvhP Emmen