Hoe moet je een rhododenron planten? - Rhododendron kwekerij Kerperien Drenthe

Hoe plant je een rhododendron?

Rhododendrons plant je niet te diep. De plantgaten dienen ongeveer net zo diep te zijn als de kluit dik is, plus 10 cm. Meng in het plantgat tuinturf met de bestaande grond. Zorg dat de gehele kluit van de Rhododendron bij het poten voldoende vochtig is. Maak ook de grond in het plantgat goed nat en plaats dan de kluit in het plantgat. Zorg dat de bovenkant van de kluit gelijk is aan de grondoppervlakte. Rhododendrons wortelen aan de oppervlakte en de wortels hebben zuurstof nodig. Als je de wortels te diep plant, kan de lucht niet meer bij de wortels. Zorg daarom dat er slechts een dun laagje goede grond op de wortels komt. Laat om dezelfde reden ook afgevallen bladeren liggen rond de planten. Geef het eerste jaar regelmatig water, maak daarbij bij voorkeur de hele kluit en de grond eromheen goed nat. Enkele keren ruim water geven is beter als frequenter met een mindere hoeveelheid.

Planten in de volle zon kan prima, belangrijk bij een standplaats in de zon is dat de plant meer water op moet kunnen nemen dan hij verdampt. Vanwege het fijne en oppervlakkige wortelgestel is het belangrijk dat de aarde rondom de planten voldoende vochtig blijft. Rhododendrons die in de zon staan vragen iets meer aandacht. 

Wij verkopen rhodendrons in vele soorten en maten. Op de assortimentspagina kunt u een greep uit onze vooraad zien. Ook hebben wij grote rhododendrons in ons assortiment. 

 

CONTACT OPNEMEN

Bestellen? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

twitter-icon     pinterest-icon     facebook-icon     googleplus-icon

©2015 Rhododendronkwekerij Kerperien. Webdesign: DvhP Emmen